Zwart wit foto's

Er zijn fotografen die hun zwart wit beelden gratis meeleveren met de kleuren variant van diezelfde foto. Wanneer je in kleine letter zw achter je bestandsnaam zet zal het systeem automatisch de bijbehorende foto mee selecteren. Deze 2 foto’s (de kleur en zwart wit variant tellen samen voor 1 foto dus ze krijgen de zwart wit foto als het ware gratis).


Wanneer je dit NIET wenst en je wil dat klanten apart je zwart wit beelden betalen dien je een andere naam te gebruiken. In het overzicht hieronder zie je wanneer het systeem de foto wel of niet pakt. De zwart/wit foto is altijd de foto die ze er gratis bij krijgen. Als er alleen een foto is met ‘zw.’ in de naam en geen versie zonder ‘zw.’, dan zal die foto ook gratis zijn (dit is niet te zien als ze hem aanklikken, maar die wordt niet in rekening gebracht in het overzicht scherm). Voorbeeld: Je hebt van foto IMG_220 alleen een zwart wit variant en wil dat klanten hiervoor gewoon betalen of dat die als een geldige afbeelding van de selectie af gaat dan moet je de foto NIET IMG_220zw noemen, wat wel kan : IMG220, IMG220z-w, IMG220zwartwit etc..


Er moet dus altijd een versie zonder en een versie met ‘zw.’ zijn, als je gebruik wil maken van het feit dat de zwart wit beelden gratis zijn. Voor de namen geldt het volgende. Ok betekend systeem zal de foto wel gratis nemen, wens je dit niet dan dien je het bijvoorbeeld via het Niet Ok te uploaden.


png = gelijk aan jpg.


‘AFB_123zw.png’ OK
‘AFBzw_123.png’ NIET OK – mist de punt achter zw
‘AFB.zw.123.png OK
‘AFB.ZW.png NIET OK – hoofdletters neemt hij niet
‘AFBzw1.png NIET OK – geen ‘zw.’ aan het einde van de naam.